diumenge, 19 d’abril del 2009

ON COMENÇA UNA HISTÒRIA

La Marisa Tonezzer, editora del llibre que veieu i gran amiga, em va fer una vegada aquesta reflexió: "Cada història té dos principis: el que posa l'autor i el de veritat, allà on comença la novel·la".

Li vaig demanar que m'expliqués què volia dir amb això. Es pot resumir així: els escriptors -com totes les persones que expliquen històries- acostumen a començar per un punt que no interessa als lectors. Unes vegades es tracta de la primera mitja pàgina, d'altres de tot el primer capítol, que és només una preparació per a allò que realment ens enganxarà i ficarà dins de la novel·la. Un cop detectem el veritable inici, el millor és desfer-nos del preludi. Si és informació important, ja la direm més endavant.

El mateix passa amb la història de Hotel Guru que t'he anat explicant, àngel pacient que regales la teva mirada a aquest blog. Hi ha el principi teòric de la banda, que es pot situar a la barra d'aquell bar o al primer concert "Live in the Living". Però el veritable inici de Hotel Guru va ser unes setmanes després.

Tot va començar quan vaig demanar a la meva amiga Pema Maymó que ens busqués un fotògraf per poder penjar algunes imatges de la banda (llavors trio) al MySpace. "El meu home t'ho farà, és molt bon fotògraf", va dir.

L'home en qüestió era en Jordi Tamayo. Va muntar la seva càmera i un elaborat dispositiu de il·luminació a casa meva durant un assaig. Mentre el Lligadas, la Noe i un servidor tocàvem Wonderland, Heaven after heaven i White Réverie, en una de les pauses em va dir: "Ei, nano, jo també vull cantar". No li vaig fer cas, perquè prou feina teníem amb les nostres mancances, però una setmana després va passar una cosa inesperada que donaria inici a la veritable història...

(CONTINUA DIMARTS 28)

____

Resposta als posts:

Irene: sí, sí, hem de promoure les "salonades"!! Qui vulgui assistir a una de ben especial, que vagi el dia de Sant Jordi a les 20:15 al carrer Trafalgar 48, interior 2ª.

3 comentaris:

  1. Senyor de tot el món i les estrelles!! Això sí que és un doble inici! xxx

    ResponElimina
  2. He llegit el teu llibre en dues tirades d'una hora i mitja cadascuna i he quedat fascinada. Sonarà a tòpic, però crec que és el millor que has escrit fins ara! Enhorabona.

    ResponElimina
  3. Llegint el llibre per segona vegada, he descobert l'inici, que de fet és el final i l'inici al mateix temps.
    M'he preguntat: i realment com continua la història??? però de fet té importància com continua?ja que el que importa és el viatge cap a l'autèntica descoberta d'un mateix, tot el demés és transitori, és un joc de pistes per a retornar l'origen, per recuperar la nostra essència, l'essència de l'Univers.

    Jo diria que l'inici de la banda va ser quan cadascú de vosaltres va connectar amb els seus somnis, la llavor estava plantada, només faltava regar-la, per ara poder saborejar tots els fruits. Autèntica magia quotidiana.

    ResponElimina