dilluns, 27 d’abril del 2009

TAMAYO

Tot va començar quan vaig composar la cançó Suburban Princess. Aquesta balada crepuscular parla d'un home que entra en un bar buit i troba una noia a la barra que ha perdut el camí de tornada a casa. Estava concebuda perquè la cantés la Noe, que llavors era l'única cantant de Hotel Guru. Però després d'assajar-la un parell de cops, va dir que no s'hi trobava a gust amb la cançó i no la volia cantar.

Teníem un concert al Buzzing de Gràcia pocs dies després, i jo no estava disposat a deixar el tema sense estrenar, així que vaig recordar el que havia dit el fotògraf i el vaig trucar: "Nano, si vols cantar tinc una cançó perquè debutis".

El primer concert en un local públic va tenir lloc un diumenge al vespre, en un restaurant de Torrent de l'Olla que va obrir només perquè féssim el concert. L'amo, el Pere, és un bon amic que va apartar totes les taules per crear un espai que es va omplir amb unes 90 persones.

En un moment del concert vaig anunciar que el Jordi Tamayo sortiria a cantar un tema de nova fornada, Suburban Princess. L'expectació era màxima i ningú esperava que el fotògraf de la banda pogués donar gaire de sí. Per això, quan van sentir com la seva veu poderosa, dramàtica i tendra cantava You sat in the bar, swimming in the lakes of your mind... el públic va contenir l'alè. Quan va arribar a la tornada, Where are you going, I asked, Suburban Princess tonight? vaig veure que un noi que seia a terra plorava d'emoció.

Acabava de néixer -aquest cop de veritat- Hotel Guru.

(CONTINUA DIVENDRES 1 DE MAIG)

____

Resposta als posts:

Sandra, m'alegra molt que TANT DE BO FOSSIS AQUÍ et sembli la meva millor novel·la. Gràcies per llegir-la i per compartir aquesta aventura. Petons!

1 comentari:

  1. Justament Suburban Princess, m'emociona intensament.
    No sé quin so és, que em connecta als batecs del cor, i la veu plena de sentiments d'en Jordi, amb una música fantàstica in crescendo, fa que sigui per a mi una gran, gran cançó. És un cant de l'ànima.

    ResponElimina