divendres, 1 de maig del 2009

IRENE

La vida té un destí inesperat per a cadascú, amb segones i terceres oportunitats, com demostra el meu primer contacte amb la que acabaria sent la mànager de Hotel Guru i AMIGA amb majúscules.

Quan la Irene treballava com a cap de redacció de la revista Integral, em va enviar un correu electrònic -no ens coneixíem- per demanar-me un article de psicologia força llarg. El vaig escriure i enviar.

En aquella època jo anava penjadíssim de diners, així que a la data prevista vaig mirar si m'havien ingressat el pagament d'aquest article. Comptava només amb això per passar el mes. Quan vaig veure que el meu nº de compte continuava amb els mateixos números vermells, vaig posar un correu a la tal Irene per reclamar. Aquesta va ser la resposta:

"La revista ha decidit publicar el teu article d'aquí un parell de números, així que no cobraràs fins d'aquí tres mesos. Feliç setmana."

Aquesta darrera "coletilla" em va posar furiós i vaig estar a punt d'enviar un correu explosiu. Finalment, però, em vaig contenir. Com recomana la saviesa japonesa: el que hagis de dir, digueu-ho demà. I em vaig oblidar del tema mentre buscava alternatives per a les meves misèries.

Un temps després, aquesta mateixa Irene va venir amb la seva amiga Yvette -cap de redacció de CuerpoMente i gran persona- a la presentació d'un llibre meu. Es va presentar i li vaig poder posar cara i veu. Xerrant una mica vaig entendre que era una rockera "de pro", i vam quedar en trobar-nos a La Fourmi de Gràcia per fer intercanvi de discs. Jo li vaig passar les meves noies lànguides (Keen Ann i similars) i ella em va fer escoltar bandes del Primavera Sound.

Com que la música fa amics, no vam trigar en agafar confiança. Després la revista Integral va canviar de mans i la Irene es va convertir en una redactora free-lance, a més d'aprenent de baixista. De sobte estava de molt bon humor i tenia temps lliure, així que va assistir al naixement de Hotel Guru i va acceptar ser la nostra mànager.

Gràcies a ella tenim un document sensacional de com es va enregistrar el disc (veure a http://www.hotelguruband.com/). Després ens va fer sonar a la ràdio, va organitzar la web i va contactar amb fans de tot arreu. Fins i tot va aconseguir que RAC1 dediqués a Hotel Guru un especial de 40 minuts, que també està penjat a la web.

Qui hauria dit que darrere d'aquella feliç setmana s'amagava tanta felicitat!

1 comentari:

  1. Mira que els japonesos també es poden equivocar: si hagués sabut que et calia el pagament, t'hagués procurat una "feliç setmana" real (jajajaja). Però en el fons, tot ha sigut com una catarata de haikus! Gràcies AMIC amb majúscules! xxx

    ResponElimina